Szef kuchni poleca


Specjalnie dla Gości ciekawych nowych smaków Czarnego Stawu, jak co sezon nasz Szef Kuchni stworzył swoje autorskie menu z nowościami. Serdecznie zapraszamy.

Przystawka

Krewetki w białym winie

podawane na sałatach z papryką, pomidorkami i pomarańczą,  słodko kwaśny sos koktajlowy, grzanki 22 zł

 

Dania główne

Supreme z kurczaka sous vide

puree z groszku , demi glace drobiowy, pikle z kalarepy i ogórka , pieczony jarmuż 26 zł / 200g

 

Gęsie żołądki sous vide

puree z kalafiora z limonką , ciemny sos na czerwonym winie , glazurowany na maśle boczniak ze szpinakiem i kalafiorem romanesco  29 zł / 200g

 

Pieczone żeberka wołowe w śliwkowo-miodowej zalewie barbecue

ziemniaczki w koszulce , sałatka z pomidorków koktajlowych ze szczypiorkiem 36 zł / 250g

 

Dorada z masłem tymiankowym

w asyście grillowanego, aromatycznego szaszłyka warzywnego 38 zł/ 350g

 

Deser

Semifreddo z coulis malinowym 14 zł/ szt

Masz do nas jakieś pytania?